Arnfinn Johnsen

Fotograf Arnfinn Johnsen har i løpet av sin 25-årige karriere som fotograf blitt en av Norges mest premierte. Han har totalt over 100 premierte arbeider i profesjonelle konkurranser.

I Norges Fotografforbunds Landskonkurranse har han blitt kåret til «Årets Fotograf» på landsbasis og blitt beste Fotograf i Hedmark og Oppland hele 10 ganger. Johnsen også blitt kåret til «Årets Bryllupsfotograf» av redaktør Mona Grudt i bladet «Ditt Bryllup». Som den 16. norske fotograf i historien vant han i 2009 Norges Fotografforbunds aller høyeste utmerkelse: «Gull med Krans».

Han har hatt syv separatutstillinger og har deltatt med hele 20 bilder på utstillingen «Midt i ansiktet» på Norsk Museum for Fotografi – Preus Museum.

Mest kjent er han for sitt prosjekt «Gullklubben», der han siden 1992 har portrettert nordmenn med gullmedalje fra OL . Det har nå blitt 101 portretter som har hvert sitt faste galleri i Vikingskipet i Hamar og på Norges Olympiske Museum i Lillehammer. I april 2010 stilte han ut prosjektet «Livsdans» på Nordic Light festivalen i Kristiansund.

Fotograf Arnfinn Johnsen har også hatt en rekke egne kurs og workshops i Norge, Sverige, Belgia, Island og Italia. Han har mottatt en rekke stipendier fra Norske Fagfotografers Fond, Hamar Kommune og Hedmark Fylkeskommune, og er mye brukt som jurymedlem i profesjonelle fotokonkurranser.

Arnfinn Johnsen er født i 1958 på Gibostad på Senja i Troms og har siden 1992 drevet eget portrett- og reklamestudio i Hamar.

Han er også utdannet pedagog, og underviser i videregående skole.

www.fotograf-johnsen.no

Reklamer